JU JUTSU LÄGER I GÖTEBORG

24-25/4 bjöd Göteborgs JJK in till vårläger.
Sugen som jag var anmälde jag mig, tyvärr var intresset svalt från övriga i klubben men bra karl reder sig själv.
Lägret började klockan 10 på lördagen så jag satte mig i bilen strax efter sju på morgonen för att kunna köra utan stress.
Det borde ju inte vara så svårt att hitta till dojon på Andra långgatan, jag har ju GPS i bilen. Ovan som jag är att köra med GPS lyckades jag ändå snurra bort mig och hamna på Hisingen men det var bara att ta Göta älvsbron tillbaka så var jag snart på plats.
Man hade lånat Göteborg judoklubbs dojo då den är större än GJJKs egen som ligger på Fjärde långgatan. Lördagen ägnades åt att slipa på våra graderingstekniker, orange- och grönbälten blev en grupp och vi fick tre pass under ledning av Clas Alingsjö från Alingsås ju jutsuklubb.
På kvällen träffade jag en kompis från Kungsbacka som jag skulle bo hos och vi begav oss till Texas Longhorn för att inmundiga lite god mat, 200 gr baconlindad oxfilé med bakat potatis smakade mumma efter en hel dag i dojon.
På söndagen hade man delat upp lägret så att vita-orange bälten var i GJJKs dojo och tittade på ju jutsu kais partävlingssystem medan vi som hade grönt bälte och uppåt fick en nostalgitripp under ledning av shihan Ola Johansson och sensei Jonas Mokvist.
Det bjöds på fart och fläkt när vi fick prova på tekniker från 80- och 90-talets system.
Ola och Jonas förklarade även varför vissa tekniker försvunnit ur systemet men i bland behövdes ingen förklaring, det var rätt mycket cirkus över en del tekniker men roligt hade vi.
Klockan fyra var lägret slut och det var dags att sätta sig i bilen hemåt men huvudet fullt av nya intryck.
Ett roligt och bra arrangerat läger som jag gärna återkommer till. Tack till Göteborgs JJK och till lägeransvarige Jesper Sohlström.

/Thord