D-LICENS KURS

Vad gör man en solig vårlördag i april?
Fixar i trädgården? Åker på utflykt? Slappar i solen?
Nej, nej, nej, man sätter sig i dojon i några timmar för att gå instruktörskurs naturligtvis.
Vi var fyra från vår klubb samt en från Norrahammar som under Olof Dahlstedts stränga ledning fick oss en duvning i vad som krävs av en instruktör i ju-jutsu kai. Olof kommer från Norrahammar och har tredje DAN samt är elitinstruktör.
Vi växlade teori vid fikabordet med praktik på mattan, hur är förbundet organiserat? Vem är ordförande? Hur lindar man en stukad fot? Vad bör man tänka på vid uppvärmning? Hur planerar man ett träningspass? Vad gör man om det inte kommer så många som man planerat för? Om det kommer fler?
Många frågeställningar bollades fram och tillbaka och alla deltog med inpass och synpunkter. På mattan fick vi öva på att leda uppvärmning med varsin övning och vi fick även instruera på någon teknik var. Det bästa med såna här kurser är att man lär sig lika mycket av att se på hur andra gör som när man själv ska öva. Det innebar att det även blev diskussioner runt de olika tekniker som visades samt hur man instruerade.

Efter några timmar var Olof nöjd med vad vi presterade och förklarade att alla var godkända.
Detta innebär att vi fått en välbehövd förstärkning med tre nya instruktörer, jo, jag vet att jag skrev att det var fyra från vår klubb men Petri gick kursen som repetition, nu är det läge att skicka honom på C-kurs.

Från klubbens sida vill jag passa på att tacka Olof för att han offrade en solig lördag och hjälpte oss med denna kursen.

/Thord
D-instruktör ju-jutsu kai.