Program
utveckling

Framsida
Utvecklingsmodeller
Analys & undersökning
Design
Utveckling & testning
Implementation
Underhåll
Demo

Programutveckling

Välkommen, willkommen, welcome, bienvenue

Välkommen till en sida som kommer att upplysa dig om allt du inte visste att du inte ville veta om hur man går tillväga när man utvecklar ett program. Denna sida är gjord av 6 glada studerande vid Ingenjörshögskolan i Jönköping. Vi studerar på Datateknik, inriktning Informationsteknik, och denna sida är gjord som ett projekt ingående i en kurs vid namn "Datalogi och internetteknik 5p". Syftet med sidan är att vi skulle lära oss en massa om programutveckling, vilket vi har. Vi skulle också lära oss en massa om HTML, vilket vi har. Dessutom ska vi bidra till att sprida ljus och kunskap om hur programutveckling går till, vilket nog också kommer att bli uppfyllt. Den biten är upp till Dig som läsare. Sidan är gjord för att det ska vara lätt att ta till sig, och är inte fokuserad på alltför mycket flashiga effekter.

Lite om innehållet: Den här sidan kommer inte att lära dig C++, eller hur man skriver ett operativsystem. Såndant kan du lära dig någon annanstans. Men när du sitter och kan programmera i allt från C++ till assembler, så kommer du att upptäcka att det är svårt att programmera ett operativsystem utan systematik. Och då kommer du hit, för här lär du dig hur man samordnar och utformar ett mjukvaruprojekt. Du kommer att lära dig om vilka sätt det finns att lägga upp projekten på, hur man analyserar de ingående processerna, designar programmen, utför kodning o.s.v. Informationen kan tyckas en aning akademisk, men vår förhoppning är att man ändå ska kunna ta till sig informationen, utan att behöva vända ut och in på hjärnbarken.

Lite snabbt om vad sidorna i menyn till vänster innehåller:

  • Framsidan: Det är här du är.
  • Utvecklingsmodeller: Olika sätt att planera sitt programmeringsprojekt på. Du får lära dig spännande ord som Rapid Application Development, prototyper och Fourth Generation Techniques.
  • Analys och undersökning: Allt har en början, och programutveckling börjar med analys av problemet och projektet. Spännande ord: FA/SIM, kravspecifikation och kontext.
  • Design: För att någon ska använda din mjukvara, är natuligtvis design viktigt. Ord: Human Interaction Component, förlåtande interface och händelsestyrda processer.
  • Utveckling & testning: På ett eller annat sätt måste ju programvaran produceras, och den ska helst fungera också. Alpha-testning, kvalitetsnivå och verifiering.
  • Implementation: De som ska använda programvaran måste få tag på den också. Utbildning, konvertering och "green banana software".
  • Underhåll: Vi är alla människor, och det är mänskligt att fela. Fel uppstår, och behov tillkommer. Ord som vidareutveckling, bibliotek och ändringsbegäran, kommer till undsättning.
  • Demo: Eller om du bara vill ha 2 minuters versionen av det som står på sidorna. Ett simpelt exempel på hur ett fiktivt företag, anlitar ett precis lika fiktivt programutvecklings företag, för att få hjälp.

Denna sidan har gjorts i allt från MS Frontpage och Netscape Composer, till MS Notepad och GNU Emacs. Bilderna är gjorda med MS Paint, The Gimp och en massa andra program. All text på sidan, inkluderande men inte begränsat till, korrekta uppgifter, omedvetet felaktiga uppgifter, medvetna lögner, stavfel samt dåliga skämt och spetsfundigheter, är gjorda av oss. Synpukter på sidan kan gärna lämnas till mail-addressen nedan.

Mail till ansvariga projektledaren

© MM di10
This page is printed on recycled electrons.
No pixels were harmed during the making of the images on this webportal.