En lista för gamla TD:are,
med flera


Vad??

Då våran gamla grupp på Saab Combitech Traffic Systems AB splittrats och våra gamla medarbetare börjas spridas för vinden till olika företag & städer så tänkte vi att man kunde ju hålla kontakten genom en mailinglista.

Vem!!

Tja, det var i 1:a hand tänkt för gamla TD-gruppen, men det är ju inget som hindrar att även andra gamla traffic:are hoppar på denna lilla lista, ju fler vi blir desto mera nostalgi kan vi ju frambringa och desto trevligare blir det ju... ;-D

Hur?

För att skicka mail till oss (dvs listan) så skicka till td-list@och.nu så ska det hitta fram...

In?

För att sätta upp sig på denna lista (så du får inläggen oxå) så skicka ett mail till td-list-request@och.nu med SUBSCRIBE i rubrik raden eller i texten.

Bort?

För att komma av denna lista så skicka ett mail till td-list-request@och.nu med UNSUBSCRIBE i rubrik raden eller i texten.

Gäller det en gammal mailadress man inte använder längre, kan man plocka bort den genom att skicka ett mail enligt ovan samt med "Reply-To" fältet satt till den gamla adressen.

Strul?

Om du nu mot förmodan skulle få något strul med våran lilla lista eller har några frågor, så skicka ett mail till ivar som underhåller listan med en beskrivning på dina problem så ska vi se om det inte går att åtgärda...

Mailinglista!!

En mailinglista är ett väldigt enkelt sätt att hålla en konversation uppe med flera personer samtidigt på nätet, det är baserat på att man skickar sitt mail till en lista, denna skickar i sin tur åt mailet till att som är "subscribade", dvs du kommer att få tillbaka mailet från lista. När någon sedan svarar på mailet så skickar dom svaret till listan och återigen går det ut till alla andra... börjar ni se strukturen?

Regler!?!

De regler som brukar gälla listor är de samma som gäller över resten av internet, mail såsom news, netiquette brukar det kallas, vet du inte vad det är så sök på nätet så hittar du mycket läsvärd information om det!!.

Man kan kanske sammanfatta det till:

  • Tja.. quota lätt, qouta rätt osv...
  • Dra ner på sigfilerna, en 3-raders sig brukar väl räcka för de flesta.
  • Ingen html kod i mailen, om du inte vet hur man ställer in det så fråga så kan vi tala om det för dig!!
  • Tänk på att många sitter & plockar hem detta med modem & då alla inte har en ISDN-lina så kanske dom skulle uppskatta om ni inte postade eran doktorsavhandling på 5k sidor här.
Du kan även slänga ett öga på de regler ivar har satt ihop för en annan lista.

Mera?!?

Mer information kommer på denna sidan när listan väl kommit igång, typ vilka som är med och dylikt.