Lajvmoral

Dessa regler bygger på ett gott rollspelande. Jag tror att det aldrig har varit lättare att fuska och missbruka regler än med detta system, så det enda alternativet till hur man skall kunna spela är att vara ärlig och göra sitt bästa för att skapa ett bra lajv. Det går inte att se rollspel som någonting man kan vinna eller förlora, för det bygger på att man skapar något tillsammans som är bra. Även om du spelar en karaktär som det går dåligt för så kanske det leder till intressanta och roliga förvecklingar i lavjet som helhet, och då är det väl värt det? Det är väl viktigare att lajvet blir en helhetsupplevelse än att du lyckas visa för omvärlden att du är jätteduktig på att skapa en karaktär som kan slå ihjäl alla andras karaktärer med lillfingret, eller?
Se era lajvkaraktärer som huvudpersonerna i en bok. Visst är Gollum en misslyckad och miserabel karaktär, men ingen kan väl påstå att han inte bidrar till att skapa en fantastisk bok? Gläds åt det underbara lajvet, inte åt din personliga vinst på lajvet, för då kommer alla att få roligt och alla kommer att bli nöjda.
Det är mycket viktigt att komma ihåg att du lajvar för andra och lajvet som helhet, inte för dig själv. Om alla lajvar med detta i bakhuvudet kan det inte bli tråkigt för någon.